Virikkeen kurssilaisten onnistumisia!

Kurssikokemuksia voit kirjoittaa vaikkapa Kurssitoivekysely-lomakkeen kautta - klikkaa tästä!

Jenni ja amstaffi Dexter (02.07.2019 lisätty)

Jenni kirjoittaa näin:

Dexter on meidän ensimmäinen oma koira ja monen moni asia on tullut uutena uusille koiran omistajille. Aloitimme kurssit PentuEskarista, minkä jälkeen jatkoimme JokaKoiran perustaidot-kurssille ja siitä rally-tokon saloihin.

Kurssit ovat opettaneet yleisesti paljon koirista, niiden käytöksestä, keskinäisestä vuorovaikutuksesta, eniten tietenkin omasta koirasta ja etenkin itsestä. Niin sitä vaan hurahti harrastamaan koiran kanssa!


Kursseilla on ollut saman ikäisiä ja kaiken rotuisia koiria. On ollut todella hyvä päästä sosiaalistamaan omaa koiraa tällä tavalla ja oppimaan hyvien häiriötekijöiden ääressä.

Johanna ja Leo (lisätty 03.07.2019)

Johanna kirjoittaa näin:

Tutustumalla muutamaan erilaiseen kurssiin, sain selville mistä Leo nauttii kaikista eniten. Siitä on tullut koko ajan enemmän ?minun?koirani perheessä, kun teemme yhdessä juttuja. Suhde syveni ja syvenee toivottavasti lisää.

Uffe matkalla hypokoiraksi
(29.7.2018 lisätty)

Tässä Annen kirjoittama tarina:

Vuoden ikäinen tanskalais-ruotsalainen pihakoirani Uffe ja minä tarvitsimme apua ohitustilanteisiin. Tavoitteena meillä oli suorittaa KKK-testi (Kiva koirakansalainen). Yksi osa-alue testissä on toisen koiran ohittaminen. Tämän tiesin olevan haasteemme.

Virikkeen Mariannen opein suoritimme testin hyväksytysti! Erityisesti tehostimme luopumisharjoitteita, kontaktia sekä positiivista vahvistamista ohituksissa.

"Jätä" komennon käyttö jäi pysyvästi arkeemme monessa tilanteessa! Kiitos Marianne tsempistä ja uusista opeista! Tästä on hyvä jatkaa treenailua Uffen kanssa. Matka Hypokoiraksi jatkuu!


-Anne&Uffe-

Perhekoiran perustaidot -kurssilainen

Talutin löysällä ja vierellä kulkeminen on monelle koiranomistajalle haastava harjoiteltava - tässä oivallus eräältä nuoren koiran taluttajalta:

Koiran luontainen kävelyvauhti on nopeampi kuin ihmisen, joten täytyy kävellä reippaammin, kun harjoitellaan nätisti hihnassa kulkemista.
Hihnan ei tarvitse olla niin lyhyenä, kuin minulla oli tapana pitää. Tapa oli iskostunut siitä, kun edellinen koira oli hyvin arvaamaton ja minun piti olla kokoajan kartalla ohikulkijoista/pyöräilijöistä jne.

On todella tärkeää, että koira osaa rauhoittua paikoilleen vieraissakin paikoissa.

Naksuttimen käyttö on todella kätevää. Käytän sitä nyt päivittäin!

Elina ja Aatos

Elina kirjoittaa kurssikokemuksistaan:

Matkan varrella, Marianne olet KIITOS, kerryttänyt monenlaisia oivalluksia mm. palkitsemisen ajoitukseen liittyen, erittäin kärsivällisellä ja kuuntelevalla otteella ja herätellyt lähtemättömästi kiinnostuksen mm. koirien elekielen jatkuvaan opettelemiseen!

Kursseillasi harjoittelemiamme taitoja on ollut helppo soveltaa kaikkiin arkisiin tilanteisiin, niin että ne ovat osa jokaista päivää eivätkä vain erillisiä harjoitteita.

Tunneillasi olemme harjoitelleet perustottelevaisuutta reaktiivisen koiran kanssa, mutta myös koiran luontaisia taitoja unohtamatta mm.nenätyötä treenaamalla.

Lisäksi Virikkeen tiloihin on helppoa ja turvallista tulla arkailevammankin koiruuden kanssa =)

Aatos ja hihnanjatkeena Elina kiittävät lämpimästi : )

Satu ja sheltti Nova & viipurilaiskoira Tesla

Satu kirjoittaa kurssikokemuksistaan näin:

Erityisesti luopumisesta ollaan hyödytty valtavasti molempien koirien kanssa. Metsästysviettisen Teslan kanssa ollaan harjoiteltu paljon "odottamista" ja palkintona on ollut vapaana olleen koiran pysäyttäminen "odota" käskyllä ennen kuin on lähtenyt rusakon perään. Päättömän säntäilyn sijasta luokseni on hölkötellyt iloinen kippurahäntä palkkaa hakemaan!

Sheltti Novan kanssa "jätä" käsky puolestaan on pelastanut (tai keskeyttänyt) monen ei-toivotun asian syömisen lenkkipoluilla ollessa.

Johanna ja bokseri Bono

Johanna osallistui Bonon kanssa kesällä 2016 Perhekoiran perustaidot -kurssille ja kirjoittaa kurssikokemuksistaan näin:

Saimme todella hyvän pohjan Bonon kanssa arkeemme pentujen peruskurssilta.

Ymmärsin oman rauhallisuuden merkityksen ja palkitsemisen sekä ajoituksen tärkeyden. Harjoitustoisten määrän tärkeyden.

PÄIVITETTY: 07/2019