USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ!

Kysyvä ei tieltä eksy -sanonta pätee koirankin kanssa!

Tässä muutamia uusien kurssilaisten usein kysymiä asioita.

Jos et löydät vastausta kysymykseesi, otathan yhteyttä vaikkapa lomakkeen kautta!

1. Minulla on pentu, jota ei ole vielä rokotettu - voinko tulla kurssille?

Kyllä, voit osallistua Jokakoiran perustaidot -kurssille.

Mikäli osallistuminen arveluttaa ja haluat kuitenkin aloittaa kursseilun jo alle 12-viikkoisen kanssa, suosittelen varhaisrokotuksen antamista.

Lisätietoja kurssista löydät täältä.


2. Voivatko perheenjäsenet tulla kurssille mukaan?


Kyllä, ehdottomasti, se on jopa toivottavaa! Aivan pienimpien lasten on hyvä olla aikuisen valvonnassa, joten varaa mukaan toinen aikuinen lasta kaitsemaan.

Usein saman perheen eri jäsenet eivät pääse joka kerta tunnille. Muista siis kotona keskutella siitä, mitä tunnilla teimme.


3. Minua kiinnostaa agility. Milloin voin tulla pentuni kanssa agilitykurssille?


Virikkeellä ei ole erikseen pentujen agilitykurssia, koska pennun kanssa on tärkeintä keskittyä kontaktin ja hyvän suhteen sekä toimivan arjen rakentamiseen. Perustottelevaisuuden harjoittelu ensin ja lajikursseille sitten.

Agilityn harrastamisesta voit lukea blogitekstin täältä.

Etene kursseilla seuraavalla tavalla: JokaKoiran perustaidot --> Jokakoiran jatkokurssi. Näiden jälkeen voit jatkaa Harrastustunneilla. EDIT 15.7.2020: Virikkeen agilitytunneille ei todennäköisesti vapaudu paikkoja tänä vuonna, mutta harrastustuntien uusia ryhmiä kannattaa seurata. Tulossa on mm. Teinikoiran kausikurssi.


4. Koirani on arka/rähjää remmissä. Mikä kurssi sopisi meille?

Ihan ensimmäiseksi suosittelen yksityistunteja, sillä silloin ympäristö on koirallesi helpompi. Useimmiten 1+5 tapaamisen paketti on ollut hyvä ratkaisu.


5. Koirani on todella sosiaalinen: se haluaa tervehtiä kaikkia ihmisiä ja koiria. Mikä kurssi sopisi meille?

Aloita JokaKoiran perustaidot -pienryhmäkurssilta. Mikäli kaipaat ohjeistusta ilman häiriötekijöitä, suosittelen yksityistunteja ensin ja sen jälkeen jatko pienryhmän kursseilla.


6. Teen vuorotyötä, joten en pääse joka viikko samaan aikaan olevalle kurssitunnille. Miten voin harrastaa koirani kanssa?

Suosittelen osallistumaan kurssille niin, että järjestät toisen perheenjäsenen osallistumaan tunneille silloin kun et itse pääse. Toinen vaihtoehto ovat yksityistunnin esim. 1-2 kertaa kuukaudessa niin, että tapaamisten välillä harjoittelet kotona omatoimisesti.


7. Tyttäreni/poikani haluaisi harrastaa koiramme kanssa. Mikä kurssi sopisi hänelle?

Kurssitulokkaiden kursseille ensin ja sen jälkeen kiinnostuksen mukaan lajiharrastuskurssit: harrastustunneille teemme mm. rallytokon tehtäväkylttejä, jumppatemppuja tasapainotyyneillä sekä erilaisia muita arkitottelevaisuutta ylläpitäviä harjoituksia.

Koiran täytyy olla sen kokoinen, että lapsi pystyy pitelemään sen. Lapsen ja koiran täytyy pystyä yhdessä keskittymään harjoitteluun, vaikka pienryhmässä on muitakin koiria paikalla. Suosittelen aikuisen tulevan tunneille mukaan ainakin kurssin alkuvaiheessa.

Virikkeellä ei tällä hetkellä ole lapsille täysin omaa ryhmää.


8. Minkä ikäinen lapsi voi tulla osallistumaan Miten eläin oppii? -luennolle?

Tähän kysymykseen on vaikea vastata, koska lapset kehittyvät kovin eri tahtiin. Mikäli lapsi on todella kiinnostunut ja motivoitunut kursseille osallistumaan, hän saa varmasti ajatuksia ja ideoita luennolta.

EDIt 15.7.2020: Tämä luento on nyt videoluentona saatavilla, joten voit katsoa luennon missä vain ja milloin vain. Luento kuuluu Jokakoiran perustaidot -kurssiin.


9. Meillä on monta koiraa ja monta ongelmaa. Mikä kurssi sopii meille parhaiten?

Monikoiraperheessä (2 koiraa tai enemmän) toimivimmaksi ratkaisuksi on osoittautunut yksityistunnit koko lauman kanssa sekä toisaalta haastavimman/nuorimman koiran kanssa pienryhmäkursseilla käyminen.


10. Millaisia tuloksia kurssilaiset ovat saaneet?

Useimmat Virikkeen kurssilaisten koirat ovat perhekoiria ja niiden kanssa harjoitellaan pieniä juttuja päivittäin. Muutamille on matkan varrella käynyt niin, että intoa harrastamiseen on löytynyt kisatasolle asti. Useampi kurssilainen on käynyt epävirallisissa agilitykisoissa ja rally-tokoilemassa sekä koiranäyttelyissä.

Lukuisilta kurssilaisilta olen kuullut tarinoita, joissa koira tulee luokse vaikeassa tilanteessa, esim. jänis tai peura lähtenyt nenän edestä.

Onnistuneista koiratilanteista voit lukea uudelta ONNISTUMISIA -sivulta!

11. Minulla on liikuntaseteleitä käytettävissä. Mitä kursseja voin maksaa niillä?


Liikuntaseteleillä voit Virikkeen kursseista maksaa agilitytunteja. Tämä tieto on tarkastettu Verottajalta 12/2015.


12. Mitä kurssilla tapahtuu käytännössä?

Kurssilaiset tulevat tilaan sisälle. Kengät riisutaan oven lähelle. Sen jälkeen kurssilainen valitsee näkösuojalla rajatun kulmauksessa olevan paikan.

Esim. Jokakoiran perustaidot -kurssilla alkuharjoitukset tehdään omalla paikalla - se helpottaa keskittymistä, sekä koiran että ohjaajan. Kurssin edetessä harjoituksia tehdään keskemmällä tilaa - haasteita lisäten.

Tunnin lopulla poistuttaessa, kurssilainen antaa toiselle tilaa - ovista kulkiessa vältämme törmäyksiä kulkemalla vuorotellen. Ovella kouluttaja ohjaa seuraavalle tunnille tulijoita tarvittaessa siirtymään pois aivan oven edestä.

Ennakointi ja huomaavaisuus - niitä pidämme yllä jatkuvasti!

EDIT 15.7.2020: Korona-pandemian aikana etäisyydet kurssilaisiin toimivat myös koirien apuna. Annamme tilaa toisille ja huolehdimme käsihygieniasta.

PÄIVITETTY: 15.07.2020