Yhteistyökouluttaja
Tanya Matthews

Syksyn 2018 uusi juttu Virikkeellä on se, että saan avukseni yhteistyökouluttajaksi Tanyan.

Olen erittäin innostunut tästä, sillä Tanyalla on paljon samoja ajatuksia eläimien kanssa toimimisesta, kouluttamisesta ja oppimisesta kuin minullakin.

Tältä sivulta löydät hänen esittelynsä.

Olen Tanya Matthews,

Koirapalvelu Virikkeen yhteistyökouluttaja.

Olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen
käyttäytymistieteellisen kouluttajakoulutuksen keväällä 2018 ja syksyllä jatkan kohti syventäviä ongelmakoirakouluttajan opintoja.

Eläimet ovat olleet osa elämääni lapsesta asti. Koirien lisäksi minulla on ollut gerbiilejä, kaneja, hamstereita ja kissoja. Tällä hetkellä kotonani on 2014 syntynyt welsh corgi pembroke, Tofu, ja 2017 syntynyt australianpaimenkoira, Haiku, jotka ovat toimineet tärkeimpinä opettajinani koirien kouluttamiseen perehtymisessäni. Koirieni kanssa harrastan mm. tokoa, agilityä, nose workiä ja rally tokoa.

Koirissa minua kiehtoo erityisesti niiden oppiminen, käyttäytyminen ja ihmisen näkökulmasta haastavat käyttäytymismallit. Pyrinkin päivittämään tietojani jatkuvasti lukemalla alan kirjallisuutta ja osallistumalla luennoille ja
kursseille.

Kouluttajana minulle on tärkeää, että kaikessa kouluttamisessa huomioidaan ensisijaisesti eläimen hyvinvointi ja koulutuksessa edetään aina eläimen ehdoilla. Koulutustilanteen tulisi olla mielekäs niin koiralle kuin ohjaajallekin.

Käyttämäni menetelmät pohjautuvat positiiviseen vahvistamiseen ja uusimpaan tutkittuun tietoon eläinten käyttäytymisestä ja oppimisesta. Tärkeää koulutuksessa on myös se, että eläimelle annetaan mahdollisuus oivaltaa itse mitä siltä haetaan.

Tavoitteenani on innostaa ja inspiroida muita oppimaan lisää omista koiristaan ja löytää koiran kanssa puuhailusta onnistumisen ja yhdessä tekemisen ilo.

PÄIVITETTY: 03.07.2019